Oppankring

Tilbake  

oppankring900000.gif (14240 byte)


Her kommer oppskriften på oppankring på ditt favoritt fiskested.
Det trenger du:
  • Minimum en 14 fots båt med 9,9 hk.
  • En blåse / bøye : M60.
  • En dregg på minst 3,5kg. ( passer en båt på 14 - 15 fot.
  • Kjetting på minst 5kg. ( det blir ca. 7meter med 6mm. kjetting )
  • + + + 300m. med 6mm. flettet tau. Vist du bruker slått tau, så vil jeg øke dim. til 8mm.
  • En stor sjakkel. Her må kjettingen gå lett igjennom åpningen.
  • En stamp eller kasse til å frakte og oppbevare utstyret.
  • GPS.
Montering av ankerutstyret:

Først så monterer du kjettingen på baksiden av dreggen ( ikke på ankerarmen ). Når du har montert kjettingen på ankeret, så fører du kjettingen oppover ankerarmen og fester kjettingen med et monofilament snøre, 0,90mm. burde holde. Skulle ankeret sitte fast i bunnen, så vil snøret ryke lett og du drar ankeret motsatt opp.

Når du har montert kjettingen på ankeret, så må du tre kjettingen igjennom sjakkelen på blåsen for så å montere tauet i den andre enden av kjettingen. Her bør du passe på at tauet ligger fint i kassen / stampen.

Oppankringen:

Nå kommer dine posisjoner på GPS'en din til sin fulle nytte, her må du finne ut hvilken vei strømmen og vinden går. Når du har funnet rettningen for drivet ditt, så må du løfte ankeret og blåsen ut i vannet, ikke kast ankeret ut men slepp det rolig ned i vannflaten. Pass nå på at du ikke vikkler deg selv inn i tauet.

Nå har sikkert ankeret nådd bunnen noe før din posisjon, da er det bare å slippe ut nok tau til at båten driver til den rette posisjon. Husk at kjettingen er med på å feste dreggen i bunnen.

Å kjøre opp ankeret:

Når du skal kjøre opp ankeret, så er det bare å gi gass og motstanden i blåsen vil løfte opp ankeret fra bunnen, du vil se at blåsen "hopper" på vannet, da er ankeret / dreggen helt opp i blåsen. Nå oppdager du hvorfor det er viktig å ha tyngere kjetting enn dreggen. Da er det bare å bakke båten mot blåsen og dreggen for så å ta inn slakken på tauet.